Ständigt lärande behöver byggas in i organisationen på olika sätt. Med hjälp av coaching, mentorskap och kompetensutbyte i vardagen kan man maximera lärandet utan att behöva gå på dyra och tidsödande kurser. Och ofta är resultatet bättre!

E-learning

Att sätta upp och arbeta aktivt med e-learning är en av de mest kostnadseffektiva sätten att arbeta med lärande. Undersökningar visar att det är i stort sett lika effektivt att köra en e-learning på distans med en filmad lärare som att vara på plats och få det hela ”live”. Interaktiva övningar förstärker lärandeeffekten och du kan välja en tid och plats som passar dej.

Lärarledda kurser (på plats)

Det kommer dock alltid att finnas ett behov av att träffas och därmed har lärarledda kurser och certifieringar inte spelat ut sin roll – man bör dock ha en plan för i vilka fall det ”räcker” med e-learning och i vilka fall som man verkligen behöver ses i verkligheten.

Learning management systems

Oavsett hur fördelningen e-learning – lärarledda kurser ser ut behövs ett bra IT-stöd med möjlighet att köra kurser och bläddra i kurskatalogen och anmäla sig till kurser. Verktyg för lärande, så kallade LMS ( Learning Management Systems) har funnits i ganska många år och är numer ofta integrerade med andra Talent managementprocesser som kompetensutveckling och successionsplanering. Genom smarta integrationer av information mellan de olika processerna i verktyget kan man få underlag för vilket utbildningsbehov som finns i organisationen under kommande perioder.

Coaching och mentorskap

Självklart kan man även spara andra typer av utvecklingsaktiviteter i ett LMS som coaching, mentorskap eller kanske driva ett projekt inom ett område som medarbetaren behöver lära sig mer om. Lärande är inte synonymt med dyra kurser och resor!

Lärande i teamet

Ett annat sätt att lära sig nya kompetenser är att arbeta i par och eller byta jobb med varandra under en längre eller kortare period. Personberoendet och sårbarheten om någon försvinner eller är sjuk minskar då också, eftersom man till viss del kan lära sig varandras arbete och det är teamkompetensen som räknas när det gäller att leverera resultat.

Göteborg

Adress: Smugglarevägen 1
421 67 Västra Frölunda
Telefon: +46763056134
E-post: info@greenbullet.se

Stockholm

Adress: Bryggvägen 21
 117 68 Stockholm
Telefon: +46763056134
E-post: info@greenbullet.se

Malmö

Adress: Idrottsgatan 16B
216 14 Limhamn
Telefon: +46763056134
E-post: info@greenbullet.se